15 Ocak 2014 Çarşamba

2013 SBS yeniden hesaplanacak mı?

2013 SBS'ye girenlere şok!Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın yürütmesini durdurdu. Mahkeme kararında, “Bu durumda; 08 Haziran 2013 tarihinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi ve 2013 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi-Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu’nun sınav sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin hükümlerine uygun olarak hesaplanmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır.

2013 yılında SBS sınavına giren 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak.

1.2 milyon adayın 2013 SBS sınavında aldığı sonuç hatalıysa eğer geri kalan öğrencilerin de tamamının sıralamasında hata var demek anlamına geliyor.

Uzmanlar konu hakkında ne diyor?

Peki belirlenmiş olan SBS sonucuna göre lise tercihlerini yapmış olan ve okumakta olan öğrencilerin durumu ne olacak? Yeni puan hesaplamalarıyla ortaya çıkan haksızlık durumu nasıl giderilmeyi düşünülüyor. Öğrenciler mağdur edilecek mi? 2013 SBS sınavı tekrarlanacak mı? Tekrarlanırsa eğer liselere başlamış olan öğrenciler sınava nasıl katılacak? Hukukun gereklilikleri 2013 SBS sınavı ile ilgili neler getirecek?